Eiropas Zinātnieku nakts – 2024

   2024.gada  27. septembrī visā Latvijā norisinājās Eiropas Zinātnieku nakts aktivitātes, piedāvājot daudzveidīgas programmas visai ģimenei. Ikviens zinātnes entuziasts un interesents bija aicināts iepazīt pētniecību tuvāk un saprast tās būtisko lomu mūsdienu pasaulē.

   Daugavpils Universitātes Zinātnieku nakts pasākumā apmeklētāji varēja piedalīties plaša spektra aktivitātēs, tostarp aizraujošos eksperimentos, meistarklasēs, zinātnes šovos, viktorīnās un dažādās spēlēs. Šī bija unikāla iespēja iepazīt zinātnes pasauli un atrast atbildes uz daudziem jautājumiem, kas ir saistīti ar tehnoloģijām, dažādām zinātņu jomām un nozīmīgiem pētījumiem.

   Zinātnieku nakts mērķis bija ne tikai paplašināt iedzīvotāju zināšanas un redzesloku, bet arī popularizēt zinātnes sasniegumus, sniedzot iespēju plašākai sabiedrībai iepazīt zinātnes pasauli neatkarīgi no vecuma vai interesēm.

   Zinātnieku nakts – 2024 Daugavpils Universitātē šogad pulcēja īpaši daudz apmeklētāju no visas Latvijas.

   Arī mēs Daugavpils Universitātes aģentūras “Daugavpils Universitātes Daugavpils medicīnas koledža” docētāji un studenti piedalījāmies Zinātnieku naktī Daugavpils Universitātē.

Paldies visiem koledžas studentiem un darbiniekiem, kuri piedalījās, palīdzēja un sniedza savu atbalstu šajā pasākumā.

Informāciju sagatavoja sabiedrisko attiecību speciāliste